Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop breien met aandacht/mindful breien

7 september 2019-14:00 - 16:00

€50
breiwerk met breinaalden op robuuste tafel

In samenwerking met Saskia de Feijter van Ja- wol ontwikkelden we de workshop breien met aandacht.

BREIEN MET AANDACHT (voor een diepe ontspanning) 

Waarom ben jij gaan breien? Had je het koud? Had je geen kleding en was het noodzakelijk?

Waarschijnlijk niet. Ik ga er voorzichtig vanuit dat breien voor jou geen echte noodzaak is, maar dat het een manier is om ‘uit je hoofd’ te komen en te ontspannen. Een groot aantal van onze klanten en bezoekers geven aan dat breien vooral een manier is om even rust te nemen. En daarbij ook een manier om een bewuster geproduceerde garderobe samen te stellen. Maar terwijl we zo ‘bewust’ bezig zijn laten we ons soms ook langzaam gek maken;

Dat je het nieuwe garen van die hippe indie dyer eindelijk hebt weten te bemachtigen op een breifestival in een Noordelijk land en daarbij je koffers vulde met nog allerlei andere garens. Terwijl je thuis toch echt al een paar dozen (of een zolder) vol had. En hoe heerlijk het ook is om je te wentelen in wolletjes, ergens begint een gevoel te komen van ‘moet het echt zo veel zijn’? Als je al een tijd breit, dan zou het zomaar kunnen dat de basisgedachte een beetje is weggezakt. Dat je je WIP (work in progress) snel af MOET hebben omdat je dat nieuwe patroon van die toffe ontwerper ook nog MOET maken.

Of als je nog maar net breit en je gebrek aan skills zitten de ontspanning in de weg. Je wil NU die trui kunnen breien en waarom lukken die sokken toch niet? Om over die gevallen steken en rare lusjes maar te zwijgen. GRRRR!! IK KOM HELEMAAL NIET TOT RUST!!!

Misschien is het wel een goed idee om een stapje terug te doen. Om even met volle aandacht bij je materialen te zijn. Om uitgeBREId de tijd te nemen voor het kiezen van het juiste project met materialen waar je echt blij van wordt. Niet omdat het hip is, maar omdat het past bij wat je doelen zijn. Dat kunnen wij je leren.

Wieteke vertelt, informeert en leert je tijdens deze workshop om je helemaal te focussen op het moment, je materialen en je handelingen. We brengen het tempo omlaag zodat je weer voelt en ziet wat je doet. We zetten alle  zintuigen aan. De focus van je zintuigen gaan naar datgene wat je aan het doen bent waardoor je nog dieper ontspant en alle andere dingen even laat voor wat het is. Wieteke gaat je vertellen over oorsprong en basis, over kleur en textuur, over middelen en doelen.

Je leert ook hoe je thuis meer bewust bezig kunt zijn met je projecten.  Je leert echt een skill, waardoor je breitijd je (weer) meer opbrengt dan ‘alleen’ een warm kledingstuk.

Thuis

Thuis oefen je verder en herhaal je regelmatig wat je geleerd hebt. Je krijgt een audio file die je elke keer dat je even ‘terug naar de basis’ wil kunt beluisteren terwijl je breit. We geven je een aantal oefeningen mee met projecten waar je met je volle aandacht aan kunt werken. Een sjaal met als uitgangspunt ‘textuur’ en een deken(tje) met als uitgangspunt ‘kleur’. Projecten die je telkens kunt pakken als je even gas terug wil nemen.

Telefoons uit, kinderen aan de kant, dit is JOUW tijd!

Over Saskia en Ja-wol Rotterdam

Na een studie fotografie aan de kunstacademie en een carrière in de marketing en communicatie in de muziek en kunst- en cultuursector, opende Saskia in november 2012 Ja, Wol, een winkel/café/studio/school. Ja-wol is een prachtige plek in Rotterdam waar ze ontwerpt, lesgeeft en materialen verkoopt. Ja-wol is daarnaast een bijzondere en sociale ontmoetingsplek voor een breed pluimage aan handwerk(st)ers.

INCLUSIEF: koffie, thee, sap en wat lekkers, je krijgt een audio file en oefeningen mee naar huis zodat je thuis verder kunt leren om in ‘deep focus‘ te breien.

NEEM MEE: je breinaalden!  Draag lekker zittende kleding. Neem een vestje / trui mee voor als het een beetje kil is. Comfort tijdens de workshop is belangrijk.

NIVEAU: Je moet minimaal basiskennis hebben (opzetten, recht, averecht, afkanten) maar deze workshop is ook voor zeer gevorderde breisters.

Locatie

ja wol rotterdam
Zwaanshals 283a
Rotterdam, Zuid holland 3035 KH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-36117053
Site:
https://www.ja-wol.com/